Vuosi 2023 on kiinteistöjen energiatehokkuuden vuosi

Käynnissä oleva energiakriisi on lisännyt kiinteistön omistajien kiinnostusta energiatehokkaisiin ratkaisuihin. Suomen kiinteistöistä 70 prosenttia on rakennettu ennen 2000-lukua, joten suurin osa niistä tarvitsee erilaisia energiatehokkuuden parannuksia.

Adconsysin Adair monimerkkipilvipalvelun kautta voidaan ottaa käyttöön pörssisähkö, jolloin voidaan joustaa energian käytössä, kun tuntihinnat tiedetään etukäteen. Tekoälyn kautta saadaan yli 20% energiasäätöt, kun kiinteistön energiankulutus suhteutetaan sen käyttökapasiteetin mukaan. Suuret säästöt saadaan tarkastamalla kiinteistöautomaation heikoimmat lenkit läpi ja uudistamalla niitä nykyaikaisilla komponenteilla Adconsysin kanssa.

Adair on energiatehokas monimerkkipilvipalvelu, joka säästää kiinteistön energiakustannuksissa, mutta se säästää myös kiinteistön omistajan rahoja, sillä merkkiriippumattomalla valvomolla kiinteistön omistaja voi kilpailuttaa muutamaa laitteistotoimittajaa, eikä ole sidottu yhteen toimittajaan. Pelkkä tieto laitteistotoimittajalle, että he ovat kilpailutuksen alaisena tuo paljon parempaa palvelua kiinteistön omistajalle.

Uskon että vuosi 2023 muistetaan vuotena, jolloin Suomen kiinteistöjä alettiin suurella innostuksella muuttamaan kohti parempaa energiatehokkuutta ja vähentämään niiden hiilidioksiidipäästöjä. Adair monimerkkivalvomo ja Adconsysin kiinteistöautomaation tekemät saneeraukset ovat yksi hyvä kiinteistöjen omistajien yhteistyökumppani siinä.

Adairin tuotepäällikkö Timo Kivinen

Samankaltaiset artikkelit