|

Mitä hyötyä on investoida kiinteistöjen energiatehokkuuteen?

Kustannussäästöt pitkällä aikavälillä

Investoimalla kiinteistöjen energiatehokkuuteen voit saavuttaa merkittäviä kustannussäästöjä. Energiatehokkaat ratkaisut, kuten parempi eristys, energiatehokkaat ikkunat ja modernit lämmitysjärjestelmät vähentävät energiankulutusta. Tämä tarkoittaa pienempiä sähkölaskuja ja lämmityskustannuksia.

Vaikka alkuinvestoinnit saattavat tuntua suurilta, pitkän aikavälin säästöt ovat kuitenkin huomattavia. Esimerkiksi pelkästään kiinteistöautomaation päivityksillä voi saada jopa 10-20% säästöt energiakustannuksista! Tekoälyn lisääminen kiinteistöautomaatioon lisää energiasäästöjä ja asumismukavuutta sekä se osaa ilmoittaa jopa mahdollisista huoltotarpeista ennakkoon. Tehdyt investoinnit maksavat itsensä takaisin nopeasti. Kannattaa hyödyntää uudistunutta teknologiaa ja pyytää niistä tarjouksia.

Ympäristöystävällisyys ja kestävä kehitys

Energiatehokkuuteen investoiminen on myös ympäristöystävällinen valinta. Vähentämällä energiankulutusta vähennät hiilijalanjälkeäsi. Tämä on tärkeää ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kestävän kehityksen edistämiseksi.

Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen voi sisältää uusiutuvien energialähteiden, kuten aurinkopaneelien tai vihreän sähkösopimuksen käyttöönottoa. Myös maalämpö ja kehittyneet ilmavesilämpöpumput vähentävät riippuvuutta fossiilisista polttoaineista ja edistävät puhtaampaa energiantuotantoa tuoden samalla merkittäviä energiasäästöjä.

Parantunut asumismukavuus

Energiatehokkaat kiinteistöt tarjoavat paremman asumismukavuuden. Hyvä eristys ja energiatehokkaat ikkunat pitävät sisätilat lämpiminä talvella ja viileinä kesällä. Tämä lisää asumismukavuutta ja vähentää tarvetta käyttää lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiä.

Lisäksi energiatehokkaat ratkaisut voivat vähentää meluhaittoja. Esimerkiksi energiatehokkaat ikkunat voivat vähentää ulkoa tulevaa melua, mikä parantaa asiakkaiden viihtyvyyttä. Myös erilaiset markiisit ja ikkunakaihtimet tuovat esteettistä ja auringon suojaa, jotka ovat tulossa mukaan myös talotekniikan vaatimuksiin.

Kiinteistön arvon nousu

Energiatehokkuuteen investoiminen nostaa kiinteistön arvoa. Energiatehokkaat ja asiakaslähtöiset kiinteistöt ovat houkuttelevampia ostajille ja vuokralaisille. Tämä voi johtaa korkeampiin myyntihintoihin ja vuokratuottoihin. Myös rahoituslaitokset tarkastavat kiinteistöjen päästöjä ja energiatehokkuutta. Tuoreen raportin mukaan kiinteistöt vastaavat 83% kansallisvarallisuudestamme (ROTI, 2023).

Monet ostajat ja vuokralaiset arvostavat energiatehokkaita ratkaisuja, koska ne tarjoavat kustannussäästöjä ja ympäristöystävällisyyttä sekä asumismukavuutta. Tämä tekee kiinteistöstä kilpailukykyisemmän markkinoilla.

Vähentynyt huolto ja korjaustarve

Energiatehokkaat ratkaisut voivat myös vähentää kiinteistön huolto- ja korjaustarvetta. Esimerkiksi modernit lämmitysjärjestelmät ja energiatehokkaat ratkaisut ovat usein kestävämpiä ja vaativat vähemmän huoltoa kuin vanhemmat ratkaisut.

Vähemmän huoltoa ja korjauksia tarkoittaa vähemmän kustannuksia ja vähemmän vaivaa kiinteistön omistajalle. Tämä tekee energiatehokkuuteen investoimisesta entistä houkuttelevampaa.

Yhteenveto

Investoimalla kiinteistöjen energiatehokkuuteen voit saavuttaa merkittäviä kustannussäästöjä, parantaa ympäristöystävällisyyttä, lisätä asumismukavuutta, nostaa kiinteistön arvoa ja vähentää huolto- ja korjaustarvetta. Nämä hyödyt tekevät energiatehokkuuteen investoimisesta kannattavan valinnan niin taloudellisesti kuin ympäristönkin kannalta.

Adairilla olemme sitoutuneet auttamaan asiakkaitamme saavuttamaan nämä hyödyt tarjoamalla laadukkaita energiatehokkuusratkaisuja. Ota yhteyttä ja selvitetään, miten voimme auttaa sinua parantamaan kiinteistösi energiatehokkuutta.

Tuotepäällikkö Timo Kivinen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Samankaltaiset artikkelit